AA
Tájékoztató a munkavállalóknak

Tájékoztató a munkavállalóknak

2020. december. 17

Tisztelt Munkavállalók!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a Tetyana Taruta által szabálytalanul összehívott közgyűlés a mai napon határozatképtelen volt. Ez azonban a DUNAFERR életében nem okoz megoldhatatlan problémát.

Mint Önök is tudják Tetyana Taruta és a körülötte lévő gyülekezet folyamatosan támadja a DUNAFERR-t, ami sokakat elbizonytalanít. Kérem, hogy ezt ne tegyék, erre semmi okuk nincsen!

Nincs ok bizonytalanságra hiszen folyamatban van Leonid Frumkin, Alexander Zavyalov, továbbá Iuliia Kasperskaia-Birman igazgatósági tagok visszajegyzése a cégjegyzékbe, mely ügyet a fő tulajdonos Vnyesekonom Bank is támogatja. Az igazgatóság valódi tagjai gondoskodni fognak a DUNAFERR közgyűlési határozatainak jogszerű előkészítéséről, a közgyűlés jogszerű megszervezéséről az irányadó szabályoknak megfelelően.

Azért sincs ok bizonytalanságra, mert a Székesfehérvári Törvényszék a mai napon felfüggesztette a Tetyana Taruta által hozott jogtalan határozatokat, mellyel az ukrán vonal igazgatósági tagokat és felügyelőbizottsági tagokat próbált megválasztani. A magyar bíróság tehát néhány napon belül már fel is függesztette Tetyana Taruta döntéseit, azok nem hajthatóak végre.

Ami azonban még fontosabb, hogy a Vnyesekonom Bank támogatását élvező szakmai befektető már konkrét intézkedéseket készített elő a DUNAFERR megsegítésére. A menedzsment mindent megtesz azért, hogy ez mielőbb meg is érkezzen hozzánk. Nagy döntésről van szó, kormányzati szintű ügyeket is érint ez a befektetés, ami a szükséges adminisztratív teendők miatt sajnos lassítja a folyamatot. Azon vagyunk, hogy az „i”-re a pont még idén felkerüljön.

A munkavállalók azzal tudják ezt a folyamatot segíteni, hogy továbbra is nyugodtan végzik a munkájukat, nem hisznek az alaptalan híreszteléseknek. Minden lényeges változásról tájékoztatni fogom Önöket közvetlenül és sajtó útján is.

Örömmel tájékoztatom Önöket arról is, hogy a Dunaferr Ifjúsági Szervezettel megkezdődtek az új KSZ megkötésre vonatkozó tárgyalások, amiket intenzíven folytatni is fogunk.

Természetesen nagyon hasznos lenne, ha ebbe a tárgyalásos folyamatba a DUNAFERR DV. VASAS Szakszervezeti Szövetség is mielőbb bekapcsolódna. Azonban köztudott, hogy a DUNAFERR DV. VASAS Szakszervezeti Szövetség jelenlegi vezetői a támadó ukrán „csoportba” tartoznak, folyamatosan támadják, pocskondiázzák a jelenlegi vezetést, álhíreket terjesztenek a DUNAFERR-ről, jogi eljárásokat indítanak józan ésszel fel sem fogható célból, tehát személy szerint olyan magatartást tanúsítanak, ami lehetetlenné teszi a velük való kommunikációt. Ezen túlmenően a KSZ tárgyalások során óhatatlanul fontos belső, üzleti információk kerülnek közlésre, melyeknek publikálása, nyilvánosságra hozatala, vagy akár illetéktelen kezekbe kerülése súlyos károkat okozna. Ezen okokból a DUNAFERR DV. VASAS Szakszervezeti Szövetség jelenlegi vezetőivel tárgyalás sem folytatható.

Természetesen a KSZ tárgyalások sikeréhez is kell a nyugodt légkör, és kell a munkavállalók bizalma, együttműködése azzal, hogy munkájukat továbbra is végzik és ha kell, még egy kis további türelmet is biztosítanak a folyamatoknak. A DUNAFERR még soha nem volt ilyen helyzetben, de ez a helyzet is megoldható az Önök segítségével.
Kérem, hogy ezt továbbra is biztosítsák számomra, számunkra!

 

Dunaújváros, 2020. 12. 17.

 

Evgeny Tankhilevich
legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes