AA
Tájékoztató a DTKSZ-ről

Tájékoztató a DTKSZ-ről

2021. január. 19

Tisztelt Munkavállalók!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a jelenlegi helyzetben kollégáimmal együtt azt találtuk a legjobb megoldásnak, hogy a DTKSz megszűnésének időpontját halasszuk egy későbbi időpontra, 2021. április 30-ra. Az erre vonatkozó ajánlatot a mai napon megküldtük a DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a DUNAFERR Ifjúsági Szervezet részére is. A szakszervezetektől azt várjuk, hogy írják alá az elkészített megállapodást, melynek eredményeként a DTKSz hatálya két és fél hónappal meghosszabbodik.

 

Ez a plusz időtartam kedvező a munkavállalóknak, hiszen ezalatt is változatlan bérezésben és juttatásokban részesülnek. Ez az időtartam továbbá lehetőséget biztosít arra is, hogy az új kollektív szerződés megkötésére vonatkozó tárgyalásokat lefolytathassuk. Nyilván ennek az is feltétele, hogy a konstruktív együttműködés mindkét szakszervezet részéről biztosítva legyen.

 

Ennek az együttműködésnek alapköve, hogy szűnjön meg minden rosszhírkeltés a DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezet jelenlegi választott vezetői részéről a DUNAFERR vonatkozásában, továbbá az öncélú, a DUNAFERR-nek és minden munkavállalójának csak kárt okozó jogi viták szűnjenek meg, és helyettük végre érdemi egyeztetések kezdődjenek meg mindkét szakszervezet részéről.

 

A DTKSz 2021. április 30-ig történő meghosszabbítása akkor fog megtörténni, ha a már a munkáltató oldaláról aláírt megállapodást legkésőbb 2021. január 20. napjának 15 órájáig mindkét szakszervezet szintén aláírja.

 

Dunaújváros, 2021. január 19.

 

 

                                                                                                                                                 Tankhilevich Evgeny

                                                                                                                              legfőbb-, általános vezérigazgató helyettes